NEA

nea_logoA Vas Megyei Kerékpáros Szövetség sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alap civil programjában. Pályázataink révén a működésünkre és a szakmai tevékenységekre is nyertünk támogatást.
A szakmai tevékenységünkben kiemelt feladatként kezeljük a kerékpározás népszerűsítését, előnyeinek bemutatását. Ezt a CREDO Rádióval és a körmendi Rádió 8-al együttműködve valósítjuk meg. A következőkben ezen a két csatornán heti rendszerességgel hangoznak el beszélgetések 5 alkalommal, alkalmanként 2-2 témát áttekintve. A témákhoz kapcsolódó leírásokat csokorba gyűjtöttük és a rádiók honlapján, valamint alább is bárki elolvashatja. A beszélgetéseket pedig a rádiók archívumában bármikor meghallgathatjátok!


Beszélgetések

microphone-1562369_960_720A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatában vállaltuk azt, hogy útjára indítunk egy 10 témát felölelő cikksorozatot és rádiós beszélgetést. A célunk az volt, hogy ... Tovább »

Legyünk egy kicsit önzők!

Mennyit spórolunk, ha rendszeresen használjuk a kerékpárt?

 

4diag_biciklihasznalat

Hogy is van ez? Ha rendszeresen kerékpárt használok, akkor a használat mértékétől függően havonta a pár ezer ... Tovább »

Miért kerékpárral?

Ebben a sorozatban több olyan témát körbejártunk, amely a kerékpározáshoz kapcsolódott. Beszélgettünk a biztonságról, a kényelemről, az élményekről és a sportról is. Beszélgettünk mindenről, amiért szeretünk, szerethetünk kerékpározni.
A befejező témában beszéljünk egy ... Tovább »

Többnapos túra

Hová menjünk?

er_img_0338A legelső feladat eldöntened, hogy hová mentek. Ebben segítséget nyújthatnak különböző útleírások élménybeszámolók, pl a www.holkerekparozzak.hu, a funiq.hu. Neten elérhető túrabeszámolók, cikkei, ... Tovább »

Egynapos túra

dsc00062Azaz elindulsz és estére hazaérsz – tehát otthon, a saját ágyadban (és persze, lakásodban/házadban) alszol.
A túra lehet:

 • Körtúra: amikor a kezdő és a ... Tovább »

  Felkészülés versenyre

  VasMKSZHát, ez külön tudomány! Elképesztően sok felkészülési tanács, időrend, edzésterv található a neten. Érdemes ezeket böngészni, egyet-kettőt kipróbálva, kialakítani a saját edzéstervünket. Emellett ... Tovább »

  Felkészülés a túrára

  cycling-664755_960_720Aki rendszeresen kerékpározik, annak előbb-utóbb eszébe jut: el kellene indulni egy-egy túrára is, esetleg egy-két versenyen. Lassan formálódik, majd kialakul a „bakancslista”. Körbe ... Tovább »

  Kényelem: biciklis ruha

  Vannak mozgalmak, amelyek időről időre azzal hívják fel magukra a figyelmet, hogy meztelenül bicajoznak egyet a városban. Hogy ez nem általános az valószínűleg azért is van, mert elég kényelmetlen így biciklizni. No, de ... Tovább »

  Kényelem: bicikliválasztás

  bicycle-609652_960_720Pirosat, sárga üléssel és zöld sárvédőkkel. :) Esetleg olyan macsósat! – lehet ez is válasz.
  De, ha valaki továbbgondolja, ... Tovább »

  Kerékpárral az országúton: biztonság

  Magyarországon a felnőtt lakosság jelentkerekparhasznalatős számban kerékpározik. A rendszeresen kerékpározók arányát tekintve második-harmadik helyen vagyunk az európai országok között – jellemzően Hollandiával és ... Tovább »