Fertő – Balaton kerékpárút

IMGP3022Talán 2013-ban, egy első találkozás beszélgetésében merült fel először, hogy biciklivel is bejárható a Fertő-tó és a Balaton közötti kb. 130 kilométeres útvonal. Sőt, a régió településszerkezete, úthálózata egészen ideális megoldásokat kínál. 10-15 kilométerenként települések, az út felénél Celldömölk városa. A kerékpározásra is alkalmas utakon alacsony a gépjárműforgalom. Ha valaki csak a két tóra kíváncsi, akkor is élmény. De Fertődön, Keszthelyen a kastélyok és/vagy az ottani kulturális, zenei programok is vonzóak lehetnek. Aztán persze fürödni is lehet: a Fertő-tóban, kis kitérővel Balfon, újabb kitérővel Sárváron, Celldömölkön, Mesteriben, Borgátán, Hévízen és persze a Balatonban.
Ha jó erőben vagyunk, és egy napra tervezzük az utat, akkor is ideális: kis szintkülönbség, érdekes tájegységek, könnyen követhető útvonal. Két napra ideális megállót kínál Celldömölk a különböző árkategóriájú szállásaival, éttermeivel, a Vulkán-fürdővel, a Látogatóközponttal.
Az útvonalat kiegészíthetjük: indulhatunk Bécsből, megkerülhetjük mindkét tavat, a Balaton után tovább indulhatunk a déli határ felé.

Az útvonalról egy rövid összefoglaló letölthető innen: Fertő-Balaton

A bikemap.net oldalon pedig itt a teljes útvonal: https://www.bikemap.net/en/route/3880064-ferto-balaton/