Amatőr verseny a 2015-ös Tour de Hongrie prológ útvonalán

tdh2015. augusztus 4-én és 5-én, Szombathely ad helyet az újrainduló Tour de Hongrie kerékpáros körverseny prológjának és versenyrajtjának. A verseny egyben a fő rendezvénye a Magyar Kerékpározás Hete programsorozatnak is.
Az amatőr verseny célja, hogy a jelentkezők a Tour de Hongrie szombathelyi prológja előtt, a profi versenyzők számára biztosított feltételek között megmutassák felkészültségüket, erejüket. Részvételükkel is biztosítsák a verseny jó hangulatát, aktív részesei legyenek a kerékpározás ünnepének! Ezért az olimpiai kvalifikációs verseny előtt két órával, lehetőség nyílik aktív amatőr bringások számára, hogy a szombathelyi prológ teljes útvonalán egy lezárt, 1,2 kilométeres körpályán megméretessék magukat! Emellett célunk az amatőr kerékpározás és versenykerékpározás népszerűsítése is.

Rendező: Vas Megyei Kerékpáros Szövetség és a Vuelta Sportiroda
E-mail: info@vasmksz.hu
Telefon: +36/30/603-4161
Rajt időpontja: 2015. augusztus 4. kedd. 15.00 (első versenyző indítása)
Rajt helyszíne: 9700 Szombathely, Fő tér
Verseny: egyéni indítással, 1 perces időközökkel; a résztvevők száma maximum 50 fő,
Fő tér (RAJT) – Savaria tér – Szent Márton utca – Hunyadi János utca – Thököly Imre utca – Rákóczi Ferenc utca (CÉL)
Lezárt, kordonnal biztosított pálya!
Nevezés: E-mailben az info@vasmksz.hu címen (információk a versennyel kapcsolatban: telefonon a +36/30/603-4161 számon Simon Zoltán Péternél), vagy személyesen a Vas Megyei Kerékpáros Szövetségnél (9700 Szombathely, Kőszegi u. 2. II. emelet) lehet. E-mailes jelentkezés esetén a részvételi díj befizetésének banki igazolását mellékeljék!
Nevezési díj: 500 Ft/résztvevő (chip és rajtszám biztosítása)
  A nevezési díjat személyesen a Kőszegi u. 2. II. emeleten (Vas Megyei Kerékpáros Szövetség) vagy az OTP Nyrt. 11747006-20235307 számlaszámon lehet (Közlemény rovatban a kért adatok megadásával) befizetni. Banki utalás esetén, a gyors ügyintézés érdekében, egy e-mailben kérünk egy értesítést a jelentkezésről és befizetésről!A nevezési díj befizetésével a résztvevők elfogadják a versenyszabályokat. Nevezni csak a pontos név és életkor, valamint lakcím (település, utca, házszám) megadásával lehetséges. Hiányos adatok esetén a nevezés érvénytelen! A nevezés jelentkezési sorrendben történik, 50 fő felett a nevezést elutasítjuk.
Táv, időtartam: 1,2 kilométeres lezárt, kijelölt pályán (lásd térképen), kb. 1,5 – 2 perc
Kategóriák: 16. életévüket betöltött amatőr nők, amatőr férfiak
Versenyszabályok:  A versenyen mindenki saját felelősségére elindulhat. Fejvédő használata kötelező! Az esetlegesen bekövetkező balesetért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal! A verseny az országúti versenyzés szabályai szerint zajlik. Győz az a versenyző, aki a távot minden külső segítség nélkül, a legrövidebb idő alatt teljesíti. Defekt vagy géphiba esetén visszaállásra nincs lehetőség.
Díjazás és díjátadás: Amatőr nők és férfiak első három helyezettje érmet kap
Díjátadó a Tour de Hongrie Prológ díjátadóval egy időben, 18:45-kor!
Jelentkezési határidő: 2015. július 30. szerda 15.00 óra (személyesen vagy e-mailben)
Egyéb feltételek: Indítás a nevezés sorrendjében. A résztvevők a verseny előtt, 14.30 és 14.50 között vehetik át a rajtszámot és chipet, a rajthelynél. A célba ért versenyzőknek a pályát azonnal el kell hagyniuk! A jelentkezés felfüggesztéséről vagy lezárásáról a www.vasmksz.hu honlapon keresztül értesítünk mindenkit.

Az amatőr verseny előtt, 14.30 és 14.50 óra között a prológ útvonala minden érdeklődő számára végig kerékpározható! A kerékpárosok saját felelősségükre gurulhatnak végig a pályán, és a rendezők felszólítására el kell azt hagyniuk. A pálya egyirányú a Fő tér rajthelyéről indulva. A pályán egyéb irányban kerékpározni, a rajthelyen kívüli területen becsatlakozni vagy a célhely előtt azt elhagyni TILOS! Sisak használata kötelező – enélkül a rendezők nem engedik a pályára a kerékpárosokat!

A prológ útvonala:
Fő tér (RAJT) – Savaria tér – Szent Márton utca – Hunyadi János utca – Thököly Imre utca – Rákóczi Ferenc utca (CÉL)

prolog

Letölthető verzió: Amatőr verseny a 2015-ös Tour de Hongrie PROLÓG útvonalán